Zpět na seznam receptů

Vřetena s mákem a lesním ovocem

4 porce

INGREDIENCE

200 g
čerstvého lesního ovoce
100 g
moučkového cukru
150 g
mletého máku
300 g
mraženého lesního ovoce
60 g
cukru krystal
5 g
povidel
400 g
vřeten Zátka
50 g
másla

Postup

Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme vřetena, uvaříme doměkka, scedíme a promícháme s máslem. V rendlíku smícháme mražené lesní ovoce s cukrem krystal, přivedeme k varu a svaříme na konzistenci husté omáčky, kterou dochutíme povidly. Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem. Těstoviny servírujeme do hlubokých talířů, posypeme mákem s cukrem, polijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým lesním ovocem.

v receptu jsme použili


Vřetena