Zpět na seznam receptů

Trhané kuře na paprice

4 porce

INGREDIENCE

4
kuřecí stehna
2
cibule
20 g
rostlinného oleje
30 g
sladké papriky
400 ml
vody
200 ml
smetany
sůl a pepř podle chuti
hotová jíška podle potřeby
400 g
kolínek Zátka
pažitka

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme sladkou papriku, krátce orestujeme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí stehna a ochutíme solí a pepřem, zakryjeme poklicí, vložíme do trouby na 180 °C a pečeme doměkka. Maso potom vyndáme a obereme od kosti. Omáčku přecedíme, zahustíme jíškou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Ke konci vaření přidáme smetanu, provaříme, vložíme maso zpět do omáčky a ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme kolínka, uvaříme doměkka a scedíme. Uvařené těstoviny servírujeme do hlubokých talířů, přelijeme masem s omáčkou a ozdobíme nadrobno krájenou pažitkou.

v receptu jsme použili


Kolínka