Založeno roku 1884

Produkty

TĚSTOVINY

VÁLCOVANÉ
TĚSTOVINY
MOUKA

KRUPIČKA

KŘEHKÉ PLÁTKY

TĚSTOVINY

Zátkovy vaječné těstoviny byly vyráběny jako první těstoviny ještě v tehdejším Rakousku Uhersku. V současné době jsou vyráběny z té nejkvalitnější mouky na moderních výrobních linkách. Proces výroby zjednodušeně začíná v počítačově řízené míchačce, kde je připravena směs mouky a vajec a k nim přidána pitná voda. Vzniklé těsto je pod obrovským tlakem protlačeno přes tzv. matrici s teflonovými vložkami, což dá těstovině tvar a následuje nejen časově nejnáročnější fáze - sušení. Díky počítačově řízeném vysokoteplotnímu sušení je mimo jiné zaručena vyšší hygiena. Těstoviny nesmí popraskat, musí mít sklovitý povrch s charakteristickou žlutou barvou. Po přísné výstupní kontrole jsou těstoviny zabaleny a expedovány k zákazníkům.

ŠPAGETY

500 g

KOLÍNKA

500 g

ŠIROKÉ NUDLE

400 g

FLEKY PLOCHÉ

500 g

FLEKY ZVLNĚNÉ

500 g

VŘETENA

500 g

PENNE

500 g

VLASOVÉ NUDLE

500 g

POLÉVKOVÉ NUDLE

500 g

DROBENÍ

500 g

ABECEDA

500 g

ŘEZANÉ NUDLE

250 g

VÁLCOVANÉ TĚSTOVINY

CELOZRNNÉ EXTRA ŠIROKÉ NUDLE

330 g

EXTRA VLASOVÉ NUDLE

400 g

POLÉVKOVÉ NUDLE

500 g

ŠIROKÉ

500 g

EXTRA ŠIROKÉ

500 g

EXTRA ŠIROKÉ NUDLE

1000 g

EXTRA VLASOVÉ NUDLE

1000 g

POLÉVKOVÉ NUDLE

1000 g

ŠIROKÉ NUDLE

1000 g

FLEKY

2000 g

MOUKA

Zátkův mlýn prošel náročnou rekonstrukcí a je nově vybaven nejmodernějším strojní zařízením od renomované německo-švýcarské firmy Bühler. Nová technologie byla spolufinancována z vlastních prostředků, EU a státního rozpočtu ČR. Má kapacitu mletí 180 tun pšeničné mouky za den. Žitný mlýn je vybaven zařízením od firmy Prokop, které mu umožňuje semlít až 90 tun mouky denně.

HRUBÁ VÝBĚROVÁ

1000 g

POLOHRUBÁ VÝBĚROVÁ

1000 g

HLADKÁ SVĚTLÁ

1000 g

KRUPICE HRUBÁ

1000 g

PRO PEKAŘE PŠENIČNÁ

pytlovaná a volná

PRO PEKAŘE ŽITNÁ

pytlovaná a volná

KRMIVA PŠENIČNÁ

pytlovaná a volná

KRMIVA ŽITNÁ

pytlovaná a volná

KRUPIČKA

Pro výrobu pšeničné krupice jemné dehydrované je používáno speciální zařízení s názvem rotofluid, kterým je krupice dehydrována na požadovanou vlhkost za přísně sledovaných podmínek.

KRUPIČKA JEMNÁ

500 g

KŘEHKÉ PLÁTKY

V případě výroby Zátkových křehkých plátků je používán extrudér, který využívá přirozené vlhkosti cereálních surovin ve směsi. Ta vlivem tlakových a střižních sil za působení vysoké teploty expanduje a vznikne tak lehce stravitelné trvanlivé křehké pečivo.

PLÁTKY GRAHAM

75 g

KUKUŘIČNÉ PLÁTKY

60 g

KUKUŘIČNÉ PLÁTKY SE SÝREM

60 g